18 februari 2010

En stickande dam

Ny målning på gång

En ny lite större målning är på gång i målarrummet. Jag är riktigt nöjd med den faktiskt. Den blir precis som jag vill ha den... hittills i alla fall. Den är långt ifrån färdig så det kan fortfarande gå snett.

Inspirationen till färgsättningen kommer från en gammal inredningstidning. Jag har klippt ur en liten bild (den sitter fasttejpad på staffliet ovanför målningen) som föreställer ett par orientaliska tofflor på ett slitet soffbord. Jag tycker så mycket om färgerna på den bilden; beige och turkos i olika nyanser tillsammans med en dov orange färg. Innan jag började med motivet grundade jag hela duken i rödrosa. Det var tänkt att den skulle målas över helt men nu tycker jag det ser riktigt snyggt ut så den kanske får vara kvar. Vi får se.

4 kommentarer:

Ewa`s Galleri sa...

Spännande att få se slutresultatet

Elin sa...

Ewa: Det tycker jag också :) Fast jag kanske inte visar den i sin helhet här. Jag måste ju ha lite hemligheter till utställningen.

Sara sa...

Ser riktigt fint ut! Hon har en typisk stickarmin. Jag föreställer mig att hon lyssnar på något samtidigt...

Elin sa...

Sara: Ja, visst ser hon koncentrerad ut... och lite smånöjd.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...