1 februari 2010

Fokus i februari

Dagboksskrivande vid köksbordet

Den första dagen i en ny månad lockar till nystart och nytänkande. Förra månadens ord var "möjligheter", men jag lyckades inte riktigt se möjligheterna även om jag försökte. Mitt januari handlade mer om försakade möjligheter och tappad inspiration. Jag har grubblat mycket över mitt måleri och fokuserat alldeles för mycket på vad andra möjligen tycker om det. Det ska jag sluta med nu.

Februari är den månad då jag ska fokusera på vad jag vill. Inte vad någon annan vill. Jag ska måla mina tavlor och ingen annans. Mitt ord för februari är "fokus". Fokus på vad jag vill med mitt måleri. Fokus på vad, hur och varför jag vill måla. Jag. Det ska bli bra.

Fredagsbuketten är fortfarande fin

5 kommentarer:

Ewa`s Galleri sa...

Låter som ett mycket bra ord, man tänker gärna på vad andra kan tycka,man ska vara nöjd själv, det är huvudsaken

Wenche sa...

Mycket bra!

Titti Hammarling sa...

Man får vara lite mentor och vän till sig själv. Försöka förstå vad man behöver för att komma framåt. Ibland behöver man en knuff i ryggen men en annan gång kanske man behöver få backa. Eller vila. Eller lära nytt eller vad det nu kan vara.

Helena sa...

Bra idé!!! Att fundera över vad andra tänker om det man gör är en riktig glädjedödare... Bäst blir det när man fokuserar på vad man själv gillar! Tror att jag ska försöka fokusera på samma sak jag också...

Elin sa...

Jag har grubblat lite och insett att jag alltid blir lite nere den här tiden på året. Peter tränar som mest (inför Vasaloppet), barnen är ofta sjuka, det är mörkt och det är mycket i skolan efter jullovet. Mycket fokus behövs! Och många positiva tankar. Tack för bra kommentarer!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...