21 januari 2010

Vad håller jag på med?

Utan titel än så länge, akryl på duk, 100x100 cm
I morse tog det lång tid innan jag började måla. Jag till och med funderade på att avstå från måleriet och lägga mig i sängen och läsa en bok. Det är så typiskt mig. När jag har ett problem som jag inte riktigt vet hur jag ska lösa, gör jag allt för att undvika att ta tag i det. Jag talar förstås om mitt senaste måleriprojekt som inte blir som jag vill. Egentligen borde jag kanske ställa den åt sidan och påbörja något annat, men det fungerar inte riktigt. Det irriterar mig att ha ofärdiga projekt. Hellre målar jag över alltihop och börjar om. Det är det som är fördelen med akrylfärg. Man behöver inte vänta på långa torktider. Ibland brukar jag till och med blåsa med hårtorken på färgen bara för att den ska torka ännu fortare så att jag kan måla över. Då tar det bara några sekunder. Det passar mig perfekt. Bilden här ovanför har jag ännu inte bestäm om jag ska måla över. Däremot har jag bestämt att jag inte ska göra något mer åt den i den form den är nu. Den känns färdig, men jag är inte helt säker på att jag tycker om den. Jag ska kika på den några dagar så får vi se...

5 kommentarer:

Pinglan sa...

Jag tycker det är jättehärligt. Jag gillar blommorna hon håller i famnen, precis lika som på återvinningstavlorna jag har köpt av dig.
/Ingela

Ewa`s Galleri sa...

Tycker den år jättefin
den är färdig ,och ska absolut inte målas över
Beundrar dig som målar med akryl,jag kan inte den tekniken tycker det torkar för fort,för mig är det olja som gäller /Ewa

Elin sa...

Ingela: Jag gillar också blommorna - de dyker upp lite här och var, men vi får se med hela tavlan...
Ewa: Jag tycker om att måla med olja också, men var tvungen att övergå till akryl eftersom jag har småtjejer här hemma som gärna sticker sina små fingrar i torkande färg. Jag var orolig hela tiden att de skulle förstöra något - det hinner de inte nu (om de inte får tag på en pensel...).

Wenche sa...

Underbar målning!

Elin sa...

Wenche: Tack! Jag börjar faktiskt gilla den själv också.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...