23 januari 2010

Inredningsbild I


Vårt vardagsrum med nya tavlan

Här kommer den första inredningsbilden med en av mina tavlor. Det är den senaste målningen som jag hängde upp ovanför soffan för att lätt kunna se den. Nu har jag tittat på den hela dagen och kommit fram till att jag tycker om den. Den är mer dämpad i färgerna än mina andra målningar och det tilltalar mig. Från början tyckte jag att den var för söt, att det blev för gulligt med en kvinna som plockar blommor på en blomsteräng, men jag tycker att de dova färgerna dämpar det söta lite. Dessutom gör de folkloristiska blommorna sitt för att dämpa gulligheten.


Blommorna i famnen är samma blommor som jag målat flera gånger tidigare. De har lite speciell betydelse för mig. Första gången de dök upp var på den här bilden till höger. Jag målade en kvinna som jag tänkte var på väg någonstans, och de där blommorna dök upp av sig själv. Från början hade jag tänkt måla dit en resväska, men det blev inte bra. Inte förrän jag målat dit blomslingorna kände jag mig nöjd. De symboliserar något nytt, något fantasifullt och färgrikt som hon är på väg mot. För mig just då handlade det om måleriet. Jag hade påbörjat något men visste inte riktigt vart det skulle ta vägen, bara att det kändes bra. Den målningen fick sedan namnge min allra första utställning.

Efter det har jag målat blommorna flera gånger, både som klänningsmönster, spirande växtlighet och till och med som återvinningskonst. Jag är säker på att de kommer att återkomma fler gånger. Vi får se i vilken form.

6 kommentarer:

Helena sa...

Den nya tavlan är verkligen fin, och gjorde sig jättebra på din vägg!

Elin sa...

Helena: Hej! Kul att höra från dig. Jag har ringt dig (åtminstone en gång!). Kanske jag lyckas bättre idag...

Pinglan sa...

Tavlan blev ju superfin på er vägg och blommorna är såå fina. Ska försöka fota tavlorna jag har köpt av dig så du får se dem uppsatta på väggen!

Elin sa...

Ingela: Ja, gör det. Det skulle vara jättekul att se.

Sara sa...

Den blev härlig! Tycker det finns folklorekänsla i hela tavlan. Gillar ditt sätt att måla ansikten.

Elin sa...

Sara: Tack.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...