16 juli 2009

Merry go round

Idag letade jag inspiration till kommande målningar. Jag sökte på internet efter bilder på karuseller. Cirkus, karuseller och kaos är ord som upptar min hjärna just nu. Det fanns många fina bilder på klassiska "merry go rounds" med glittriga och färglada hästar som sakta snurrar runt till musik. Egentligen är det väl inte sådana karuseller jag tänker på när jag ser mig omkring här hemma, men jag tycker att de är vackra. Förutom riktiga karuseller hittade jag också bilder på lapptäcken liknande det här ovanför. Det visade sig att just det mönstret kallas för merry go round. Jag som älskar lapptäcken. Och att måla mönster. Kanske kan jag använda det här mönstret i en målning? Det är ju lite lagom rörigt, snurrigt och färgglatt för att passa in i mitt liv för tillfället. Eller så blir det som med korsstygnen som jag fick för mig att jag skulle måla för ett tag sedan. En snabbt uppflammande idé som jag sedan tappar intresset för. Det återstår att se.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...