31 juli 2009

Målade utomhus idag

Måleriattiraljer på verandabordet
Tredje målardagen den här veckan och det kändes tokigt att stänga in sig i målarrummet när solen sken. Jag hämtade barnens vaxduk och la ut den på verandabordet. Förra gången jag försökte måla utomhus gav jag upp, eftersom blåsten tog tag i duken när jag stod vid staffliet. Idag skulle jag måla lite mindre tavlor och då gick det bättre. Avbruten blev jag dock i alla fall eftersom jag i ett anfall av husmoderlighet fick en sådan oemotståndlig lust att baka bullar. Men dagen var lång. Jag hann både det och att måla färdigt min tavla - och det är ganska mysigt att kunna bjuda på nybakta bullar för en gångs skull.

Detalj av dagens arbete

Som jag skrev här ovan så målade jag i lite mindre format idag, närmare bestämt 19x19 cm. Det känns lite ovant. Visst har jag gjort mindre tavlor förr men inte så många och inte på sista tiden. Jag tycker egentligen om att måla lite grovt med inte alltför små penslar. Det är omöjligt på en så här liten tavla. I alla fall om man som jag ska göra ett ansikte i miniformat. Då krävs små penslar och det upptäckte jag att jag inte har. Inga som passar för akrylfärg. Tjock akrylfärg kräver lite mer stuns i borsten och mina tunna akvarellpenslar var för veka, men de fick duga idag. Nästa gång jag beställer konstnärsmaterial ska jag köpa några små akrylpenslar också. Dagens bild forsätter på karuselltemat. Den här gången blev det en allmogevariant med dalahästar, till skillnad från gårdagens symboliska lapptäcke. Jag är riktigt nöjd med den och det kommer antagligen bli fler med samma motiv. Bara jag kan klura ut vilka penslar jag kan använda...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Applåder...

Elin sa...

Tack... tror jag... eller var det en pik?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...