21 juli 2009

Beställningsjobb eller inte?

Ända sedan jag började måla har jag med jämna mellanrum fått frågan om det går att beställa vissa storlekar, färger, motiv eller kanske till och med porträtt från mig. Jag har alltid skruvat lite på mig och sagt att jag inte gör det, och det accepterar de flesta. Men jag är lite kluven. Visst kan jag tänka mig att göra beställningsjobb - om jag får göra det på mitt sätt och så länge det känns roligt.
Jag skulle till exempel kunna tänka mig att göra en variant av en tidigare tavla, inte exakt likadan, men i samma stil och kanske i en annan storlek. Det kan ju hända att favorittavlan är såld och man vill ha en liknande. Det går också. Problemet är bara att jag inte kan garantera att beställaren tycker om slutresultatet. Jag kan bara garantera att jag kommer att vara nöjd med slutresultatet, för jag skulle inte vilja lämna ifrån mig en tavla som jag inte kan stå för.
Idag ska jag måla just ett beställningsjobb. Det är min mamma som vill ha en tavla som jag redan sålt. Jag har då lovat att jag ska göra en liknande till henne. Inte samma motiv men samma färger och samma tema. Jag hoppas hon blir nöjd. Bilder kommer senare.

2 kommentarer:

Cathis sa...

Hej! Förstår precis vad du menar. Man gör ju bara en tavla och det tycker jag är det häftiga! Jag har också fått beställningar, till bröllop, 50 års kalas o.s.v.

Men man gör ju aldrig SAMMA målning igen, utan något som kanske påminner om den "förra"..

Det uppskattas tror jag mer, än om man är masstillverkare!

Lycka till, me dallt i din målning.
Jag följer!
Mvh Cathis

Elin sa...

Ja, förhoppningsvis uppskattas det att ha något som ingen annan har. Det skulle i alla fall jag göra.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...