17 juni 2009

Vernissage!

Nervöst leende innan det började (kort lånat från Paletten)
Tavlor på rad (kort lånat från Paletten)
Pastelligt (kort lånat från Paletten)
Samma fast olika (kort lånat från Paletten)
Vernissagedagen kom och gick och jag lever fortfarande. Jag måste erkänna att jag var lite nervös innan jag åkte upp till Umeå på fredagen för att hänga tavlorna. Nervositeten gick över direkt när jag klev innanför dörrarna till galleriet. Marianne som äger galleriet är en ytterst trevlig och lättsam person som direkt fick mig att känna mig avslappnad. Hon bjöd på kaffe, hjälpte mig att hänga tavlorna och gav mig en del tips som jag ska tänka på till nästa gång jag har utställning, som t ex att trycka upp vykort och visitkort.
På lördagen var det en jämn ström av besökande på galleriet. Mycket vänner och släkt men också en del andra. Jag fick blommor och bubbel, vi drack rosé och åt fantastiskt goda små ostknappar som min svägerska Lotta hade gjort. Jag fick en del frågor om hur och vad jag målar och det kändes bara roligt. Om någon hade frågat mig för ett år sedan hade det varit mycket svårare att säga något överhuvudtaget. Ju mer jag skriver och pratar om det jag gör desto lättare går det. Och det här var bara första gången. Jag ser redan fram emot höstens utställning på Sandvikens bibliotek. Flera bilder ligger klara i huvudet och bara väntar på att få komma ut...

9 kommentarer:

Anonym sa...

...och jag önskar att jag befann mig lite närmre Umeå. Då hade jag garanterat dykt upp. Kanske jag får tillfälle till hösten. Jag ska kanske gå en kurs i Uppsala och en liten avstickare till Sandviken kan jag nog göra.

Tills dess tittar förbi för att önska dig och din familj en trevlig midsommar.

/Nike

Ninni sa...

Grattis till att ha klarat premiären:) Roligt att det gick bra. Jag hoppas verkligen att jag hinner hem till din utställning i höst!
Må så gott!

Anonym sa...

dina bilder är väldigt trevliga...ostknappar låter intressant...

du inspirerar mig...

jag behöver det...

Anonym sa...

Hoppas utställningen i Sandviken går bra!

Cathis sa...

Hej! Har tidigare varit in på din blog, vi är "nybörjare" båda två och det är så roligt att se: fler vågar!
Jag hade mitt egna första vernissage i maj och var hur nervös som helst!
Lagt upp mig som prenumerant på din sida, ska bli kul att följa dig!
Ha de!
/Cathis

Elin sa...

florsocker och Ninni: Det skulle vara roligt om ni kunde komma i höst.
Cathis: Visst är det kul att läsa om andra i samma situation som en själv. Jag tittar in till dig...

Elin sa...

Och förresten - tack för lyckönskningarna!

Ingalill sa...

Åh, vad jag önskar att jag var med på vernissagen! Fantastiskt fina tavlor. Hur ska du ha tid att börja jobba i höst???

Kram,
Ingalill

Elin sa...

Ingalill: Jag kommer säkert att ha mer tid att måla i höst eftersom jag då har en hel dag i veckan vikt för just det. Nu under semestern är det lite svårare. Då blir det ju Peter som får ta hand om allt annat vilket betyder att vi förhandlar. Han får träna - jag får måla. Men det blir ändå inte så mycket... Det är så mycket annat man vill hinna med också. Hoppas du har hittat lite tid för måleri i sommar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...