19 maj 2009

Väggmålning

Väggmålning på döttrarnas förskola
Våra döttrar spenderar sina dagar på Bergatrollen, en kooperativ förskola som ligger alldeles i närheten av vårt hus. Varje år har vi två jobbardagar där vi föräldrar hjälper till och fixar olika saker. Den senaste gången skulle ett av rummen göras i ordning, och det föll på min lott att måla en fondvägg. Det kändes bra mycket roligare än att slänga sopor så jag nappade direkt.
Arbetet påbörjades för drygt en vecka sedan men sedan har jag inte haft tid att slutföra det. Den här helgen har jag långledigt så då borde jag hinna färdigt. Här ovanför syns hur väggen ser ut nu. Den är halvfärdig. Det som är kvar är detaljerna. Jag har tänkt måla dit lite djur och blommor och sedan lacka hela väggen så att den blir lite tåligare. Jag gissar att det är en fördel om väggen går att torka av när små kladdiga fingrar ska känna på den.
Här nedanför syns en bild på hur väggen såg ut innan jag satte penseln i burken. Visst är Nalle Puh och Nasse gulliga men de hade tappat en hel del färg och blivit kladdiga i konturerna. Det var dags för något nytt.
Så här såg väggen ut förut

2 kommentarer:

Sara sa...

Kanonfint! vilket roligt mission!

Elin sa...

Ja det är roligt. Men det tar mycket tid. Jag har fortfarande inte gjort färdigt väggen - men i morgon ska jag nog leta mig dit. Jag har lånat en nyckel så jag borde...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...