31 maj 2009

Måla ute

Del av dagens arbete
Idag var det kanonväder igen, precis som igår. Jag hade bestämt mig för att måla, men det kändes lite tokigt att stänga in sig i målarrummet när alla andra skulle vara ute, så jag baxade ut staffli, duk, färger, vatten och penslar och ställde upp allt på vår nybyggda altan. Den är inte färdigbyggd än men taket är lagt och ger en behaglig skugga och det verkade vara en perfekt målarplats. Tills Greta fick syn på färgerna. Och sedan Sonia. Då insåg jag att målarrummet har en stor fördel. Den har en dörr som går att stänga för små nyfikna flickor. Visst är det roligt att de delar mitt intresse men det är svårt att få något eget gjort när de ska vara med. Särskilt Sonia är livsfarlig runt färgburkar. Hon målar till och med med frukostyoghurten (på sina egna ben) samtidigt som hon glatt nynnar "måla, måla, måla...". Mammas flicka!
Väl inne i målarrummet igen så målade jag färdigt en tidigare påbörjad tavla i lite större format. Motivet är en gammal favorit i repris. Bilden här ovan ger en lite ledtråd...

4 kommentarer:

Emelie, din elev sa...

har kikat lite på dina tavlor :) jätte fina! kika gärna in min blogg också!

Elin sa...

Kul att du tittar in. Jag besökte faktiskt på din hemsida efter att vi hade haft bildlektion men hittade ingen länk till bloggen. Nu ska jag titta in.

Maria sa...

Hej!
Tack för besök hos mig! det dröjde ett tag innan jag hann kika tillbaka in till dig eftersom jag varit bortrest till Grekland i två veckor, Tycker att du målar fina tavlor. Lycka till med din utställning!

Elin sa...

Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...