12 mars 2009

Prickigt gör mig lycklig

"Blir det bra så här?", 2009, akryl på duk, 19x19 cm

Jag älskar prickigt! Det är någonting med det mönstret som gör mig glad. Det känns härligt barnsligt, samtidigt som det fungerar på vuxna också. Min farmor Hulda hade en marinblå klänning med vita prickar när jag var liten. Jag tänker alltid på henne när jag ser prickmönster i den färgkombinationen. I min garderob hänger det också några prickiga plagg. En brun klänning, ett linne och en turkos blus. Alla har vita prickar som kan lysa upp vilken grå och trist dag som helst. Dagens bild har också fått lite prickar. De blev inte vita den här gången utan ljust turkosa. Det passade så bra till bakgrunden som är målad i min nya favoritfärg - olivgrönt. Jag har flera tuber grönt i min målarlåda, men de är sorgligt oanvända hittills. De gröna färger jag använder i mina tavlor har jag blandat själv, av olika blå och gulaktiga nyanser. Det blir oftast bättre. I fortsättningen ska jag i alla fall använda den olivgröna. Den är skönt dämpad i tonen och blir särskilt fin i kombination med min andra favoritfärg - vitt.

SÅLD!

3 kommentarer:

Sara sa...

Snyggt! Jag gillar också prickar... Brukar också gilla bättre att blanda till färgerna själv, det ger en annan dynamik eftersom färgen varierar något. Det var väldigt fint att du hade en annan färg i basen som skymtar fram i det olivgröna. Härligt att man ser penseldragen. Ser verkligen fram emot din utställning!

Anonym sa...

Vilken härlig tavla! Wiktor blev helt frälst och skulle gärna vilja ha den på sitt rum.
/Ingela

Elin sa...

Kul att det är fler som gillar prickar. Det är inte bara jag som är lite barnslig då!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...