3 januari 2009

Dag tre

Del av pågående arbete
Tredje dagen på mina kreativa övningar och jag är igång igen. Dagens morgonmänniska blev inget att visa upp. Den åkte direkt i pappersinsamlingen. Däremot fortsatte jag på en tidigare påbörjad tavla som jag visar en liten del av här ovanför. Den är nästan färdig. Ljuset i mitt målarrum blev lite dåligt nu på kvällen så jag måste se hur den ser ut i morgon i dagsljus. Förhoppningsvis får jag lite tid då för att göra färdigt den.
Förutom att måla själv har jag också hunnit med att titta på lite måleri. Jag skulle sätta på en film till Greta, som är sjuk, när jag såg Carolina Gynning i något soffprogram där de bland annat pratade om hennes konst. Man fick se några bilder från en gammal utställning och några nyare bilder. Jag är inte så förtjust i henne som programledare men jag gillade hennes tavlor. Mycket färg, både i tjocklek och styrka. Oftast ansikten - självporträtt enligt henne själv. Det fick mig att fundera över mina egna tavlor. Jag har inte använt mig själv som modell när jag målar på sistone. Jag gjorde det en hel del förut, när jag gick konstskola, men nu har jag istället använt människor ur tidningar som jag ändrar om så att de passar in i mina bilder. Kanske kan man ändå säga att alla mina bilder är en form av självporträtt, eftersom jag placerar in tidningsmänniskorna i ett sammanhang som är mitt. Jag målar mina känslor och tankar och även om ansiktena och kropparna inte är mina så visar bilderna min syn på verkligheten. Snurrigt, eller? Det måste jag fundera vidare på.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...