23 januari 2009

Att smyga förbi en tavla

Pågående arbete
Att måla en tavla är för mig en ganska långdragen process. Det kan ta flera dagar eller veckor för en akrylmålning att bli färdig. Men det betyder inte att jag målar långsamt, snarare tvärtom. Jag målar snabbt i korta sekvenser och resten av tiden går jag omkring och funderar. Ofta tar jag med mig tavlan runt i huset och hänger eller ställer den någonstans där jag kan se den, medan jag dricker en kopp kaffe eller tittar på tv. Sedan smyger jag omkring och tittar på den i olika vinklar för att känna efter om den är bra. Min familj är vid det här laget van vid att det står tavlor lite här och var i huset och att jag tvingar dem att ge sin åsikt om halvfärdiga verk. Jag behöver mycket tid för att känna efter och mindre tid att verkligen måla. Jag tycker om när måleriet är ganska hastigt och lite grovt. (Det syns tydligare om du klickar på bilderna så de blir större.)
Oftast har jag en mer eller mindre färdig bild i huvudet när jag börjar måla en tavla men den kan ändras många gånger om innan jag är färdig. Tavlan på bilden här ovan har haft många olika färgställningar innan den nu är färdig. Det här är inte slutversionen utan bara ett exempel på hur jag har hängt tavlan på köksväggen medan jag åt lunch. Den har för övrigt även hängt i hallen och trappen, stått på vedspisen, ute på bron och i vardagsrummet. Men nu är den färdig. Slutresultatet visar jag imorgon.

1 kommentar:

Sara sa...

Jag brukar också springa omkring med mina. Stå framför spegeln med dem osv. Känner igen mig :).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...