31 oktober 2008

Musik och bild

"På väg", 2008, akryl på duk, ca 100x100 cm
Jag satt i bilen på väg till jobbet häromdagen och lyssnade på en skiva av Marit Bergman. Den senaste tiden har jag blivit mer uppmärksam på ord; låttexter som jag tidigare har sjungit med i men inte riktigt lyssnat på får nu en helt annan betydelse. Kanske har orden påverkat mig på ett omedvetet sätt tidigare för i en av hennes låtar hittade jag precis det jag skrev om i mitt förra blogginlägg. Att det är lätt att känna sig liten när man tänker på alla andra människor som lever sina liv med sina egna passioner och problem utan att känna till varandra:
"...the cars they drove along
one by one in endless lines
transporting papers, pills and children back and forth
from south to north
a caravan of separate lives
and then I felt how small we are..."
(Marit Bergman, Alone together)
"A caravan of separate lives" är ett passande samlingsnamn för det jag är intresserad av att måla just nu. Jag fortsätter att inspireras av morgontidningsbilderna. Alla dessa separata liv, som har hamnat i tidningen av olika anledningar, får nytt liv i min fantasi.
Dagens bild är en bibliotekarie med författardrömmar. Hon såg lite drömmande, men samtidigt nöjd ut. Jag tänker mig att hon är på väg någonstans, kanske på riktigt eller bara i drömmen. Från början fanns det en väska med på bilden men den tog jag bort och målade dit några folkloristiska blomrankor istället. Fråga mig inte varför - vissa saker bara händer!

3 kommentarer:

konst-iga_tankar@hotmail.com sa...

Superfin målning!!
Hälsningar
/Nadja

Elin sa...

Tack! Själv håller jag på att vänja mig vid den. Det tar ett tag ibland.

Anonym sa...

Är tavlan till salu? Hög gärna av dig isådan fall, jag var hemma hos Lina Hökdal och såg en så fin tavla av dig att jag bara var tvungen att gå in här och kika på dina andra =)

//Martina, martina_s_eriksson@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...