7 september 2008

Kreativitet i hemlighet

Ett överblivet plastlock från IKEA passar perfekt till palett
Även om det inte går att se några spår av min kreativitet här på bloggen, så betyder det inte att den inte existerar. Visserligen har jag börjat jobba igen, och det tar mycket av min tid, men jag har målat. Problemet är bara att jag inte vill visa det jag har målat. Det gäller naturligtvis barnboksprojektet som jag skrev om tidigare. Just nu är det två böcker som jag håller på med. Än så länge har jag bara gjort tre uppslag men jag märker att det går snabbare och snabbare för varje bild. I början tog det mycket tid att fundera över hur huvudpersonen skulle se ut, men nu börjar det sätta sig och jag behöver inte tänka lika mycket. Det som istället upptar mina tankar just nu är en hel del praktiska frågor om det här med illustrationer. Hur vill förlagen ha bilderna? Är det OK med fotografier? Eller måste man scanna in bilderna? Eller ska man rent av lämna in bilderna för tryckning? Jag vet knappt skillnaden själv. Som det är nu har jag fotograferat originalen och skickat dem till författaren för hennes godkännande. Fotografierna skulle dock behöva fixas lite och vi har inget bra program för det på datorn - och jag har inte lärt mig hur man gör än heller. Många frågor blir det. Någon som har något bra tips kanske?

5 kommentarer:

Lise-Lotte sa...

Vilka fina bilder du gör! Tack för titten.

Elin sa...

Tack! Vad roligt att du tittar in.

Anonym sa...

Vad kul att hitta till din blogg!
Jag tycker du gör så fina och mycket inspirerande bilder!

konst-iga_tankar@hotmail.com sa...

Självklart får du länka till min sida, jag tänkte fråga dig detsamma, om det är okej att jag länkar din på min?
Har själv planer på en barnbok, har en "figur" som jag skulle vilja förverkliga, men skrivandet tänkte jag lämna över till min syster, och så koncentrerar jag mig på själva illustrerandet.
Lycka till med allt!
/Nadja

Sara sa...

hej! Klart du får länka! Blir så glad att du vill! Vi har en relativt billig skrivare med scanner, fungerar bra tycker jag. Vet inte hur förlagen vill ha bilderna, men kan tänka mig att det är som någon slags filer... Lycka till med illustrationerna!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...