3 augusti 2008

Prestationspress

"Röd", 2008, akvarell, 15x15cm


Nästan alla mina målningar är sålda eller reserverade. Det gör mig naturligtvis glad men också lite stressad. Det finns inget att visa upp för dem som säger sig vilja köpa en tavla. Jag måste måla mer, och mer, och mer... och trots att tiden egentligen är oändlig så hinner jag inte riktigt måla så mycket som jag skulle vilja. Dessutom ska jag börja jobba om en vecka (efter tre års föräldraledighet!) och då kommer min målartid att krympa ännu mer. Nu är det inte så att jag klagar. Det är en ganska skön känsla, en positiv stress, att efterfrågan är stor (det kanske låter som om folk står på kö utanför min dörr men riktigt så farligt är det inte). Jag har dock märkt att jag börjar tänka mer på vad och hur jag ska måla, att jag på något sätt anpassar mig efter det som efterfrågas, och det är inte bra. Det gör att målningen blir tråkig, att lusten försvinner. Därför bestämde jag mig igår för att leka lite mer med färgerna. Den röda damen här ovanför är en av bilderna som blev till då. Jag har använt mina nya akvarellfärger, målat med mycket vatten och ristat in en snabb teckning i den våta färgen. Resultatet är väl inte det bästa jag gjort men det var roligt och det är huvudsaken.


SÅLD!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Jag gillade denna jättemycket! Den är lite dramatisk med det röda - häftig! Kul att se en akvarell igen!

Sara sa...

Väldigt snygg! Och massor av fint hos dig! Det är nog bra att ha något färdigt att sälja av när man får frågan... (Det har inte jag, än...) Vad roligt att hitta din sida! Vill gärna komma tillbaka hit. Ska bli spännande att följa din verksamhet! :)

Sara sa...

Nu länkar jag till dig! Hoppas det är okej!

Elin sa...

Tack för kommentarerna! Det är kul att pröva något nytt ibland.

Ihh: Självklart får du länka till min sida. Jag har länge tänkt länka till din sida men inte riktigt hunnit med, men snart så...

konst-iga_tankar@hotmail.com sa...

Superfin. Känner igen mig i det där att börja fundera lite för mycket vad andra skulle gilla att man målade, då kan man låsa sig för mycket. Bra initiativ att "leka" sig loss lite då.
Gillar det jag ser hos dig!
Lycka till
/Nadja

Anonym sa...

väldigt fin tavla. färgerna smälter nästan samman. samt så har du fått med en känsla i ansiktsuttrycket. jag googlade egentligen på "blomrankor", såg den här bilden på sökningen, fastnade och hamnade här på din blogg.

Elin sa...

Tack! Kul att du tycker om den.

Ingalill sa...

Den här gillar jag verkligen!
:) Ingalill

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...