27 maj 2008

Jag har lärt mig något nytt

"Att inte passa in", 2008, akryl på duk, 64x64cm
Äntligen har jag upptäckt vad man kan göra med fotografier på datorn. Det enda jag försökt hittills är att beskära bilderna så att de fula sidorna inte syns. Jag lyckades få fotografiet kvadratiskt men inte i riktigt rätt storlek. Det fattas några centimeter runt om målningen på bilden här ovanför. Tavlan var inte riktigt i mitten på fotografiet och då blev det så här. Det går säkert att fixa lätt för den som kan, men där är inte jag riktigt än. Men det kommer. En sak i taget.

Den här bilden började som en bild i mitt huvud av en pojke med randig tröja och ett träd. Resten av målningen; fågeln, holken, bakgrunden och färgerna kom till eftersom, utan att jag tänkte så mycket. Det handlar mer om att det ska kännas rätt. Färgerna har till exempel ändrats flera gånger innan målningen blev färdig. Titeln dök upp allra sist. Den kom jag på när jag tittade på fotografiet jag lagt in här (vissa saker blir konstigt nog tydligare på ett fotografi). Det var så uppenbart att den stora fågeln inte kunde få plats i den lilla, lilla holken. Och den ser ut att veta om det.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...