14 maj 2008

Från skiss till färdig målning

Collage i idéboken

Jag älskar tidningar och bläddrar gärna i mina gamla exemplar som jag vägrar att slänga. Då och då fastnar jag för en bild som jag känner att jag kan göra något med. Då klipper jag ut och samlar dem i en låda i mitt arbetsrum. Man vet aldrig när de kan komma till nytta. Dagens målning började med att jag fick syn på en sådan bild. Det var en reklambild för något, kommer inte ihåg vad, som föreställde en mamma och hennes dotter i nattlinnen och med kuddar under armarna. Min version ser lite annorlunda ut. Jag har målat över ansikten, kläder och kuddar och ställt dem i en skog. Collaget är lite slarvigt gjort men det är tänkt som en idéskiss till en målning och behöver inte vara så tjusigt.

Påbörjad målning

Målningen sedan blir oftast ganska olik den ursprungliga skissen. Jag målar om och målar över tills jag är nöjd. Den här målningen har ändrat färg flera gånger, från vårgrön till gråaktig och slutligen blev den orangeröd. Slutresultatet syns här nedanför. Jag är lite förtjust i att använda mönster i mina målningar som du kan se. Om du vill se bilden i ett större format så går det att klicka på den.

"Elsa och mamma i svampskogen", 2008, akryl på duk, ca 65x65 (bilden är beskuren)


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...