8 maj 2008

Elsa hade fått en present av pappa

Äntligen har jag fått mina akrylfärger och det här är första försöket med dem. Tavlan är målad på duk men ännu inte uppspänd på spännram, därför har jag beskurit den lite på fotografiet. Den kommer att bli 64x64 cm.

Det var riktigt roligt att måla med de nya färgerna. Lite ovant att de torkar så snabbt. Det finns inte mycket tid att gå tillbaka och ändra något. Däremot är det lätt att måla över om något blir fel, utan att behöva vänta en vecka på att färgen ska torka. Tyvärr kom inte alla färger jag hade beställt så jag måste göra en ny beställning. Jag har svårt att klara mig utan en riktigt röd färg och även en mörkt rosalila. Mattan på bilden är målad med ljus kadmiumröd och det är den enda röda färg jag har. Den är väldigt lysande rödorange, men på bilden har jag dämpat den lite med bränd terra di sienna.

SÅLD!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Elin!
Här sitter vi; Stina, Ulla, Dan, Birgitta, Lisa och Johan och tittar på dina verk. Så duktig du är...kanske att man kan få beställa något senare?

Tittar nu på den Birgitta bokat. Hon är mycket nöjd!

Ses!

Elin sa...

Stina med flera!

Vad kul att ni tittar in! Vi kanske ses när vi kommer tillbaka till stugan i slutet av juli?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...