30 april 2008

Elsa framför ett äppelträd

"Elsa framför ett äppelträd", 2008, blandteknik, 15x15 cm
Här är hon igen. Den här gången i lite mindre format, 15x15 cm. Bilden är målad med gouache och akvarell och även lite tusch. Båda bilderna på Elsa är egentligen provmålningar, små försök innan jag ger mig på dem i större format. Mer om det kommer senare.
Jag går här och väntar på akrylfärger som jag beställde hem i början på veckan. Oljefärger blir för krångligt just nu. Jag har ingenstans att förvara blöta målningar i säkerhet för små fingrar. Ändå vill jag kunna måla i lite större format än jag kan med bara akvarell och gouache. Akrylfärger har ju också fördelen att de torkar snabbare, vilket är en fördel när man har begränsat med tid.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...