13 april 2008

Barnsligt roligt


Det här är gårdagens tidningsbild men den ser inte riktigt ut som de andra jag gjort. Jag har insett att akvarell inte riktigt passar mig, i alla fall inte om man ska använda färgen rätt. En väl utförd akvarell ska gå snabbt och lätt. Jag vill kunna peta och pilla, måla över och om tills det blir som jag vill ha det. Oljefärger och akryl fungerar på det sättet, men eftersom jag vill att mitt målande ska vara enkelt att genomföra och framförallt barnvänligt så är vattenfärger att föredra. För att ändå få något av olje- eller akrylfärgens egenskaper har jag här använt mig av flera olika färgsorter; tusch, akvarell, gouache och akvarellpennor. Det var så roligt. Det här ska jag fortsätta med. Jag har också ökat formatet lite. Bilden är 29x29 cm. Tyvärr hamnade bilden lite snett när jag skulle fotografera, eftersom en liten tvååring hängde i mina ben.
SÅLD!

3 kommentarer:

peet sa...

Hej

Ännu ett fint konstverk. Du är en klippa!

Anonym sa...

Hej

Vilken fin blogg och vilka fina tavlor.

Anonym sa...

Jag tycker alla tavlorna är jättefina och den som du inte är nöjd med, som du tänkte skulle passa i mitt nya uterum, tycker jag skulle göra sig väldigt bra där, men jag fyller väl år flera gånger
Puss o kram
Mamma

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...